Servis izvanbrodskih motora

Izvanbrodski motori


Za održavanje vašeg motora u ispravnom stanju, važno je pridržavati se svih uputa danih u originalnim uputama za uporabu.

ODRŽAVANJE IZVANBRODSKOG MOTORA

    Za održavanje vašeg motora u ispravnom stanju, važno je pridržavati se svih uputa danih u originalnim Uputama za uporabu. Napomena: Da bi motor imao jamstvo, Vaša je obveza da servise radi ovlašteni servis dok je motor pod jamstvom. Po prestanku jamstvenog roka, preporuka je da i dalje servise radi ovlašteni servis.

ODRŽAVANJE REDOSLIJED

Prije svake uporabe motora:

Obavezno provjeriti

1. Nivo ulja u motoru.
2. Vizualno cijev goriva motor-rezervoar da nema oštećenja, da nije oštro savijena ili da nema propuštanja.
3. Pritegnutost motora na zrcalo broda.
4. Lopatice propelera da nisu oštećene.

Nakon uporabe motora:

Obavezno napraviti!

1. Isprati motor slatkom vodom ukoliko ne ostaje na brodu.
2. Oprati vanjske dijelove, propeler i ispušni sistem slatkom vodom.

5 godina garancija

5 GODINA GARANCIJE

Garancija vezana ugovorom Standardni period za garanciju koja je vezana ugovorom ovisi o zemlji u kojoj ste kupili izvanbrodski motor. Garancija počinje vrijediti od trenutka kada se proizvod registrira od strane prodavača.

5 godina garancija

5 YEARS WARRANTY

Contractual Warranty The standard contractual warranty period depends upon the country in which you purchased this outboard motor. Warranty coverage becomes available upon proper registration of the product by the Dealer.

Redovni servis 4T motora

REDOVNI SERVIS 4T MOTORA 4/5/6/8/9,9/15/20KS

Motor se stavlja na tank sa slatkom vodom i upali da radi cca 1/2 sata. Nakon toga se stavlja na stalak. Dok je motor zagrijan, ispušta se ulje iz noge motora i ulje iz motora.

Konzervacija

KONZERVACIJA MOTORA DO 10 KS

Brodski motori su pod vrlo teškim radnim uvjetima tijekom korištenja. Za razliku od automobilskih motora, oni su pod utjecajem mora, soli, vlage i u zimskim mjesecima kada ne rade.

Servis motora do 100 KS

SERVIS MOTORA DO 100 KS

Nakon prvih 20 sati rada motora važno je da servis na motoru napravi ovlašteni serviser. Ovaj servis je važan da se provjeri kompletno stanje motora.